Az idők jelei

Játékidő: 65 perc
Szinopszis

AZ IDŐK JELEI
A modern ember fogódzók nélkül él - egyre kevésbé érzi, tudja, hogy mihez tartsa magát az élet nagy kérdéseiben.
Budapest utcáin négy titokzatos alak, négy törékeny balett-táncosnő bukkan fel, hogy éteri táncával fejtörésre késztesse a járókelőket. Mintha egy középkori freskó elevenedne meg - például Raffaellóé, mely női alakok formájában ábrázolja a négy sarkalatos erényt.
Okosság. Bátorság. Mértékletesség. Igazságosság.
Négy fogalom, amelyek az ókori bölcsek, a keresztény teológusok, a korszakalkotó filozófusok évezredeken átívelő gondolkodásának eredményével szembesítenek bennünket. Mit tudunk ma a négy sarkalatos erényről? Mit jelentettek egykor és mit jelentenek ma az emberek számára? Mennyiben befolyásolják a modern ember életét? Elvesztettük-e velük a kapcsolatot vagy titokban még mindig körülöttük forog a világ?
A dokumentumfilm egy filozófiai nyomozás, amelyben a legkülönbözőbb élethelyzetekben élő szereplők szembesülnek a négy erény dilemmáival: a bátorságáért ünnepelt műrepülő; az ókeresztény időkkel párhuzamot találó vallástörténész; a négy-gyermekes családanya, akinek az orvosok azt jósolták, hogy nem szülhet egészséges gyermeket; a fiatal mérnök, aki a technológiai robbanás veszélyeivel foglalkozik.
Okosság. Bátorság. Mértékletesség. Igazságosság. Kiderül, hogy miért éppen ez a négy fogalom hódított magának teret a történelem útvesztőjében és az is, hogy jelenthetnek-e fogódzót a kor embere számára?

Mikor játsszák?

2019-04-24 16:20 - Latabár

Rendező
Szögi Lackó
Operatőr
Szögi Lackó
Vágó
Rokonál Benedek
Hangmérnök
Hunyadkürti Zsolt

Képek letöltése: