Az elveszett nagypapa

Játékidő: 51 perc
Szinopszis

1996-ban egy budapesti ház padlásán régi filmtekercsekre bukkantak. A megtalálók nem sokat tudtak a szalagok eredetéről. Csak arra emlékeztek, hogy a családfőre – aki azóta elhunyt – egy kollégája rábízott több tekercs filmet a második világháború idején. Később kiderült, hogy a kolléga - akit deportáltak - egy tehetséges amatőrfilmes volt. A filmgyűjtemény pedig az ő, Deutsch Richárd hagyatéka.
A húszas-harmincas években élt filmes családját és örököseit évtizedekig sehogyan sem sikerült megtalálni. Húsz évvel később jelentkezett egy férfi, aki gyanította, hogy a filmeket nagyapja készítette. Nevén kívül azonban semmit sem tudott róla. Számára akkor vált nyilvánvalóvá, hogy rokonait látja a képeken, amikor felismerte édesanyját kislányként. Azt az embert, akinek hallgatása hét évtizeden át elzárta előle nagyapja és egész családja történetét.
Deutsch nagypapa titkát azonban mégis sikerül megfejteni. Az izgalmas nyomozás tanúja a néző, akinek szeme előtt bomlik ki a 20 századi budapesti zsidó család története, melynek részleteire a digitális archívumok is fényt nyitnak. A filmszalagokon sorra jelennek meg az elhallgatott család tagjai, akikhez csaknem olyan közel sikerül kerülnie a gyökereit kereső unokának, mintha valóban ismerte volna elveszett nagyapját.

Mikor játsszák?

2019-04-25 13:40 - Karády

Rendező
Borsody István Kurutz Márton
Operatőr
Kiss Sándor
Vágó
Kiss Sándor
Hangmérnök
Koch Simon

Képek letöltése: