A Hentes, a K*rva és a Félszemű

Játékidő: 105 perc
Szinopszis

1925-ben hatalmas botrányt kavart a fővárosban egy kegyetlen bűnügy. KUDELKA FERENCET, Csepel hatalmas mészárszékének tulajdonosát feldarabolták saját vágóhídján, majd bőröndökbe gyömöszölve végig hurcolták a fővárosban, maradványait végül bedobták a Dunába.

Egy levitézlett csendőrtiszt LÉDERER GUSZTÁV és egykori kasszírnő, prosti felesége FEKETE MÁRIA követi el a gyilkosságot, hidegvérrel viszont roppant ügyetlenül, ostobán és kisszerűen.
A mészáros KUDELKA FERENC szenvedélyesen beleszeret Léderer egykori csendőr főhadnagy asszonyába, és a férj tudtával és közvetítésével: némi pénzért kellemes órákat tölthet el az asszonnyal.

A Léderer házaspár, haszonvágyból, végül - két sikerületlen gyilkossági kísérlet után,- elpusztítja, és feldarabolja, Kudelka Ferencet.

A film három ember lecsúszását meséli el, végigköveti belesodródásukat a bűnbe, belenyugvásukat végzetükbe. Szabálytalan, vad, zabolátlan, szerelmi háromszög.

Nyersen, szókimondóan, leplezetlenül elmesélt történet, ahol a hús és az érzékiség a gyilkosság a bűn egymás mellett járnak szorosan…

Mikor játsszák?

2019-04-25 18:20 - Karády
2019-04-23 17:30 - Latabár

Rendező
Szász János
Női főszereplő
Gryllus Dorka
Férfi főszereplő
Hegedűs D Géza
Női mellékszereplő
Börcsök Enikő
Férfi mellékszereplő
Nagy Zsolt
Producer
Bodzsár István
Forgatókönyv
Szász János
Operatőr
Máthé Tibor
Vágó
Kornis Anna
Hangmérnök
Fék György
Zeneszerző
zenszerző nincs
Díszlet-látvány
Valcz Gábor

Képek letöltése: