DUNÁNAK, MEKONGNAK EGY A HANGJA

Játékidő: 26 perc
Szinopszis

Vietnamban él a legnagyobb nem magyar származású, de magyarul kiválóan, gyakorlatilag anyanyelvi szinten beszélő mintegy 4 ezer fős közösség, melynek tagjai megbecsült szakemberekké váltak a maguk területén. A gyökerek még az un. szocialista államok jellegzetes „kölcsönös segítségnyújtási” rendszerébe nyúlnak vissza, mára számos tagjuk az államigazgatás, az oktatás, a kultúra, a gazdaság meghatározó szereplőjévé vált. A közösség tagjai tartják egymással a kapcsolatot, ha összejönnek, magyar ételeket esznek, egymás között magyarul beszélnek, és megünneplik augusztus 20-át, Szent István ünnepét.

A dokumentumfilm néhány tipikusnak tekinthető család életén keresztül mutatja be ennek a mára már a nyugdíjkorhatárhoz közelítő generációnak és gyermekeiknek az életét, e sajátos kötődésnek a továbbélését vagy éppen hiányát.

Mikor játsszák?

2018-02-08 10:00 - Latabár

Online jegyvásárlás

Rendező
Tóth Gábor
Stáb
Producerek Garami Szilvia, György Lea Szakértő Dr. Botz László Operatőr Miklósvölgyi Csaba Másodoperatőr Halász Áron Hangi utómunka Bőhm Dániel Vágó Pór Zoltán Idegennyelvi lektor Somlai Zsuzsanna Digitális utómunka Kronauer Ádám

Képek letöltése: