VILÁGLÁTÓ BALTAZÁR

Játékidő: 56 perc
Szinopszis

A 20 évvel ezelőtt alakult Baltazár Színház tagjai értelmi sérült színészek. Olyanok, akikről, ha az utcán találkozunk velük, nem gondolnánk, hogy művészi képességgel megáldott emberek. Az átlagos társadalmi nézet a fogyatékosságot selejtnek minősíti, ráadásul az értelmi hiányossághoz szellemi és érzelmi hiányt is társít.
A Baltazár Színház Indiában tett utazásáról forgatott film a fogyatékosságot egy forradalmian új látószögbe helyezi: a spirituális oldalukat mutatja meg, a színészekből áradó természetességgel, költőiséggel és humorral teli formában.

2000 évvel ezelőtti Indiában még nem létezett papír, ezért az indiai bölcsek pálmalevelekre írtak. Most is őriznek sok milliót belőlük eldugott könyvtárakban, amelyek minden képzeletet felülmúló titkokat rejtenek. Az akkor íródott levelek mai emberek életéről számolnak be születésüktől egészen halálukig.
Olyan ez, mint a sors könyve, mint egy nagy történet.
A film átírja e társadalmi csoportról alkotott közvéleményt azáltal, hogy az erejüket mutatja meg. Mint ahogy a sok ezer éves pálmaleveket is 500 évente újra kell írni, mivel a tinta elhalványul, ugyanúgy felül lehet írni az előítéletekkel és gyarlóságokkal teli emberi természetet. Fogyatékosnak születni nem sorscsapás. A világ színesebb, izgalmasabb, érzelmesebb általuk.

Mikor játsszák?

2019-04-23 16:10 - Radványi

Rendező
Elek Dóra
Operatőr
Gózon Francisco
Vágó
Kende Júlia
Hangmérnök
Bohács Tamás

Képek letöltése: