PóKERARCOK

Játékidő: 52'36 perc
Szinopszis

A két főhős a felvétel időpontjában 96 évesek. A maguk által vezetett autóval közelítik meg a felvételi helyszíneket. Két ellentétes karakter, barátként elválaszthatatlanok. Az elmúlt 70 év kulturális életének mindentudói.
Lázár Egon kereszténynek született, a cisztercitáknál szerzett érettségi bizonyítványt, azonban a 39-es zsidótörvény miatt nem nyert egyetemi felvételt. Gép és gyorsíró lett , majd a háború alatt …. „ A laktanyába egyidejűleg vonultak be a honvédek és a munkaszolgálatosok. az egyik őr nekem szegezte a kérdést zsidó vagy keresztény? Keresztény! Ekkor a laktanya jobb oldali szárnya felé irányított. Pár lépés után utánam kiáltott: És az ősök? Azok zsidók. Akkor balra! „ Munkaszolgálatos lett, majd hadifogoly. Megúszta a frontot, majd gyógyszer nélkül a flekktífuszt, az orosz hadifogolytábor rémségeit. Három könyvet írt az utóbbi 4 évben. A Vígszínház örökös tagja, Budapest díszpolgára.
Lénárt István, a háború alatt a munkaszolgálati helyéről megszökött és álnéven élt. Hamis papírokat gyártott magának és másnak, bujkált, életet nyert! Közben megnősült és ezenkívül más helyetekben is számtalanszor kockára tette az életét. A Magyar Film- és Tv- ipar köztiszteletben álló, szeretett személyisége. Filmfőszerepek sokaságát játszotta - bár nem színész- Fehér György és Tarr Béla és mások filmjeiben.

Mikor játsszák?

2019-04-23 12:20 - Latabár
Rendező
Gerő Péter
Operatőr
Körtési Béla
Vágó
Sebán Éva
Hangmérnök
Oláh Ottó

Képek letöltése: