Janó Manó és az elveszett harmatcseppek 2. rész

Játékidő: 12 perc
Szinopszis

Janómanó és Zizzencs a fa gyökerét követve egy barlangban folytatják az útjukat, hogy ráleljenek az elveszett harmatcseppekre.
Útjuk során Janóék egyre mélyebbre ereszkednek a keszekusza földalatti labirintusban. A barlang kereszteződéseiben szorgos hangyákkal és egy pocok családdal is találkoznak. Egy hatalmas földalatti terembe érnek, melynek közepén egy kiszáradt barlangi tó medre várja őket. Úgy döntenek, hogy itt töltik az éjszakát.

Zajt hallanak és meglátják, hogy egy eszméletlen kis mormota fekszik, beszorulva a meder túloldalán nőtt indás bozótban.
Kiszabadítják a kis mormotát, aki elárulja, hogy éppen Janóhoz sietett segítségért, mert egy óriási keresztes vipera tartja sakkban a népét. A vipera eltorlaszolta azt az eret melyen át a barlangi tóba jut a friss víz. Most ott várakozik a mormota-vár előtt, hogy a szomjas mormotákra vadásszon. Janó azonnal útnak indul, hogy megregulázza a kígyót.

Mikor odaér megdöbbenve látja, hogy a vipera a mormota-vár előtt várakozik. Onnan buzdítja a mormotákat arra, hogy hagyják el az otthonukat és keressenek vizet. Janó a málnalekvár és némi furmány segítségével elzavarja a kígyót, majd közösen a mormotákkal szabaddá teszi az utat, hogy újra megteljen a barlangi meder vízzel. Az eszeveszetten menekülő vipera észre sem veszi, de elhagy egy harmatcseppet, melyet Janó a szél segítségével a tölgy irányába repít. Búcsút vesznek a mormotáktól és tovább indulnak, hogy megfejtsék az elveszett harmatcseppek titkát.

Mikor játsszák?

2019-04-24 13:40 - Karády

Rendező
Miklósy Zoltán
Forgatókönyv
Herkó Attila

Képek letöltése: