A merénylet

Játékidő: 52 perc
Szinopszis

1898. szeptember 10-én fél kettőkor az egyik genfi szállodából két feketeruhás hölgy lép ki. Az idősebb Hohenembs grófnő néven jelentkezett be, a fiatalabb láthatóan a kísérője volt. Hirtelen egy fiatalember nagy lendülettel nekiszaladt a grófnőnek, aki az ütközés következtében el is esett. A járókelők felsegítették a hölgyet, aki három nyelven is köszönetet mondott, majd valamilyen ismeretlen nyelven (magyarul) kérdéseket tett fel a kísérőjének. Az incidens után sietősen elindultak a száz lépésre lévő hajóállomás felé és felszálltak a hajóra, ahol a hölgy elájult. A társalkodónő (gróf Sztáray Irma) bevitte a kabinba, levetette a fűzőjét és akkor látta, hogy bal melléből vér szivárog. A hajó azonnal visszafordult, a hölgyet a szállodai szobájába vitték, ám a kiérkező orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani.
Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné meggyilkolása nagy nemzetközi szenzációnak számított, az emberek nem értették, miért kellett meghalnia a politikába nem avatkozó, amúgy is tragikus sorsú szépséges királynénak.
A film bemutatja Erzsébet, valamint az olasz anarchista Luccheni útját a gyilkosságig; az előkelő származású, luxus körülmények között élő, romantikus lelkű nő és az árvaként felnövő, nélkülöző, gyilkos indulatú és ideológiájú férfi tragikus találkozását. Bemutatja a merénylet közvetlen előzményeit, körülményeit és lefolyását, illetve azokat az érzelmeket, amelyeket a gyilkosság kiváltott. Megjelenik benne a végzetszerűség drámája, tragikuma.

Mikor játsszák?

2019-04-27 11:40 - Karády

Rendező
Pajer Róbert
Női főszereplő
Kováts Adél
Férfi főszereplő
Csőre Gábor
Női mellékszereplő
Timkó Eszter
Férfi mellékszereplő
Cserna Antal
Forgatókönyv
Porogi András,Pajer Róbert
Operatőr
Csukás Sándor
Vágó
Poós Andás
Hangmérnök
Oláh Ottó
Zeneszerző
Barabás Béla
Díszlet-látvány
Sárdi Zoltán
Smink-, fodrász- és maszkmester
Márta Magdolna (maszkmester),Horváth László (fodrász)

Képek letöltése: