Janó Manó és az elveszett harmatcseppek

Játékidő: 12 perc
Szinopszis

Janómanó a Csupalomb Erdőben él egy 1000 éves kocsányos tölgy vastag törzsében, ahol egy laboratóriumot alakított ki magának magasan a fa lombkoronájának közelében. Kedvenc foglalatossága a gyógyszerek, gyógyitalok és különleges elixírek készítése a laborjában. Az egyik legfontosabb varázsitalát - a fénymanát- , a reggeli harmat és az öre gtölgyfa nedvének elegyéből állítja elő, amit a szentjánosbogarak fogyasztanak, mert ettől az italtól tud világítani a hátsó részük.
Egy váratlan esemény azonban teljesen felborítja az erdő életét. Egy reggelen a harmatot sehol sem lelik. Hiába nézi át az ismert leveleket, nincs rajtuk egy csepp harmat sem. Ettől a pillanattól Janónak és Ragacsnak a feje tetejére áll a napjuk. Nem keltik fel időben a méheket, hangyákat, mókusokat, elkésnek ezért közlekedési káosz alakul ki a ligeti körforgalomnál és mindennek tetejében estefelé megérkeznek a szentjánosbogarak, akik nagyon nagyon elszomorodnak a hír hallatán, hogy aznap nem kapnak fénymanát.
Janó elhatározza, hogy végére jár az ügynek. Zizgő zizzenccsel - a kis szentjánosbogárral - útnak indulnak, hogy megtalálják az elveszett harmatcseppeket. Az 1000 éves fa gyökere mentén utazva egy varangy jelenti a legnagyobb akadályt, aki az útjukat állja és csak akkor engedi tovább őket, ha "kérdezz-feleleket" játszanak vele. Janóék belemennek a játékba. Számos fejtörő után végül sikerül legyőzniük a varangyot, így tovább haladhatnak az úton, hogy megleljék az elveszett harmatcseppek titkát.

Mikor játsszák?

2018-02-08 14:30 - Jávor

Online jegyvásárlás

Rendező
Miklósy Zoltán,Herkó Attila
Stáb
Hamza Károly, Reichardt Péter, Milbich Tamás, Hamza Károly, Milkovics Mátyás

Képek letöltése: