Kincsem

Játékidő: 121 perc
Szinopszis

SZINPOSZIS


Az 1870-es években játszódó film főszereplője BLASKOVICH ERNŐ a harmincas éveiben járó magyar nemes. Édesapja BLASKOVICH SÁNDOR a 1848-49-es magyar szabadságharcot követő megtorlás áldozata lett. A Habsburg uralkodó, Ferenc József császár felségárulónak nyilvánította őt, ezért vagyon és birtokvesztésre ítélte a családot. A Blaskovich kastélyt és a földeket OTTO von OETTINGEN, Blaskovich Sándor korábbi barátja, és későbbi gyilkosa kapta meg.
Blaskovich Ernő, aki gyermekként végignézte apja meggyilkolását, nem tudja megbocsátani, Oettingennek, és a császárnak, hogy elvette apja életét, vagyonát és becsületét. Ő az az ember, aki egyedül száll szembe a birodalommal. A Gondviselés megajándékozza őt egy csodás Kancával, Kincsemmel, akivel sikert – sikerre halmoz az európai lóversenypályákon. Személyes ellenfele, apja gyilkosa, Otto von Oettingen, a császár bizalmasa és az Osztrák-Magyar Lóegylet elnöke.
Az egész Európában népszerű Blaskovich, a makacs, nyakas, öntörvényű magyar, akit csak „crazy hungarian”-ként neveznek, minden alkalmat megragad arra, hogy lejárassa Otto von Oettingent és ezzel a Habsburg házat. Kincsemet csak azokon a versenyeken indítja, ahol le tudja győzni, von Oettingen versenylovát. Kincsem és gazdája Európában a magyar ügy, Magyarországon a nemzeti ügy képviselői lesznek. Blaskovich Ernő számára Otto von Oettingen szimbolizálja a birodalmat. A film kettőjük egyre durvuló rivalizálását, élet-halál harcának izgalmas történetét meséli el.

Mikor játsszák?

2018-02-08 18:20 - Jávor

Online jegyvásárlás

Rendező
Herendi Gábor
Női főszereplő
Petrik Andrea
Férfi főszereplő
Nagy Ervin,Gáspár Tibor
Női mellékszereplő
Balsai Mónika
Férfi mellékszereplő
Keresztes Tamás,Kovács Lehel
Producer
Hutlassa Tamás,Herendi Gábor,Ugrin Julianna
Forgatókönyv
Herendi Gábor,Hegedűs Bálint
Operatőr
Szatmári Péter
Vágó
Király István, Mózes István
Hangmérnök
Kőporosy János
Zeneszerző
Hrutka Róbert
Díszlet-látvány
Nánássy Zsolt, Horváth Viktória
Smink-, fodrász- és maszkmester
Fekete Rita

Képek letöltése: