1945

Játékidő: 91 perc
Szinopszis

1945 nyarán esküvőre készülődnek egy magyar faluban. A nagyhatalmú jegyző, Szentes István fia, Árpád nősül. Barátja, Jancsi volt menyasszonyát, Kisrózsit veszi el, aki azt hitte, hogy korábbi szerelme odaveszett a fronton, ezért jegyezte el magát Árpáddal.
A jegyző nemcsak barátja, a még a deportálás előtt feljelentett és elhurcolt zsidó Pollák illatszertárát szerezte meg strómanként fiának, nemcsak segített Árpádnak abban, hogy feleségnek valót találjon, hanem az elhurcolt zsidók javainak szétosztásával nagyon sok más lekötelezettet is szerzett a helybéliek között.
Az esküvői készülődés közepette, két ortodox zsidó érkezik, rejtélyes, Illatszer feliratú ládákkal a falu vasútállomására. Párhuzamos történetszálakon látjuk a zsidók érkezését a faluba és a jöttük hírére felbolyduló viszonyokat. A jegyző tart attól, hogy netán örökösök, akiknek vissza kell adni a fiának megszerzett üzletet. Az idegenekről tudomást szerezve, másokban is feltámad a félelem, hogy további túlélők érkezhetnek, akik megszerzett javaikat veszélyeztetik.
Árpád szembeszállna apjával, visszaadná az illatszertárat, de a jegyző hajthatatlan. Árpád szembekerül menyasszonyával, Kisrózsival is, akiről nemcsak az derül ki, hogy pénzéhes, hanem az is, hogy még mindig Jancsit szereti.
Miközben a zsidók a faluba érkeznek, és kiderül, hogy csak temetni jöttek, nem javakat visszakövetelni, felbomlik a falu korábbi rendje, és a jegyző világa darabjaira hullik.

Mikor játsszák?

2018-02-09 14:20 - Jávor

Online jegyvásárlás

Rendező
Török Ferenc
Női főszereplő
Sztarenki Dóra,Nagy-Kálózy Eszter,Szirtes Ági
Férfi főszereplő
Rudolf Péter,Tasnádi Bence,Szabó Kimmel Tamás
Női mellékszereplő
Szalontay Tünde,Nagy Mari
Férfi mellékszereplő
Nagy Marcell,Angelus Iván,Szarvas József,Terhes Sándor,Székely B. Miklós
Producer
Angelusz Iván,Reich Péter,Török Ferenc
Forgatókönyv
Szántó T. Gábor,Török Ferenc
Operatőr
Ragályi Elemér
Vágó
Barsi Béla
Hangmérnök
Zányi Tamás
Zeneszerző
Szemző Tibor
Díszlet-látvány
Rajk László
Smink-, fodrász- és maszkmester
Színek Klári,Tesner Anna

Képek letöltése: