Másutt – a Korda testvérek

Játékidő: 50 perc
Szinopszis

A három Korda-testvér élettörténete olyan, mint egy népmese. Egy távoli magyar tanyáról elindul három szegény fiú, és meghódítja a világot. A legidősebb testvér, Korda Sándor, a zseniális filmrendező-producer, aki Kellner Sándor Lászlóként született egy alföldi tanyán, és Sir Alexander Kordaként, az angol filmipar legendás alapítójaként hunyt el, kinek filmjeit az egész világ ismerte, és számtalan Oscar-díjra jelölték. Öccseivel szoros és gyümölcsöző volt a kapcsolata: a másodszülött, érzékeny Zoltánból többszörösen díjazott filmrendező lett, a legfiatalabb, Vince pedig Vincent Kordaként Oscar-díjas díszlettervező és jegyzett festő.

Vajon miért nevezte Sir Alex a jachtját, „Másutt”-nak (Elsewhere)? Szokatlan név egy hajónak, sokat elárul az elvágyódásról, az otthontalanságról.

Érdeklődésünk középpontjában az áll: mi volt az a hajtóerő, ami ilyen messze repítette a Kordákat, mit jelentett nekik magyarságuk, miért kötődtek olyan szorosan életük végéig egymáshoz és anyanyelvükhöz, miért gyötrődtek sikereik csúcsán is a honvágytól.

A filmben az interjúk mellett szerepelnek filmrészletek a Kordák életművéből, dokumentumok, archív Filmhíradók, fotók, plakátok, Vincent Korda festményei, levelek és más dokumentumok, így idézzük fel útjuk fontosabb állomásait: Pusztatúrpásztó, Túrkeve, Budapest, Kolozsvár, Párizs, London.

Mikor játsszák?

2019-04-24 10:00 - Kabos
Rendező
Pataki Éva
Operatőr
Jancsó Nyika
Vágó
Pap Levente
Hangmérnök
Sipos István

Képek letöltése: