Memo

Játékidő: 88 perc
Szinopszis

A történet egy orvos-páciens zsánerű kamaradráma, ezért a rendezés alapvetően a főszereplők viszonyváltására koncentrál. Az elsőszámú nézőpont a pszichiáteré, Lónyai doktoré, aki háborús amnéziában szenvedő apját akarja gyógyítani, ezért keres megszállottan egy hipermnéziást, akin kísérletezhet.

A páciens, Seress Ervin kezdetben csak egy kísérleti alany, akinek „végtelen emlékezete” illetve annak működési mechanizmusának megértése segítséget nyújthat az apa gyógyításában. Lónyai azonban fokról-fokra megismeri Seresst, a kísérleti alanyban meglátja a szenvedő embert, így a kapcsolatuk – végletes konfliktusokon keresztül – barátsággá mélyül. Tasnádi István rendező szavaival:

„A MEMO számomra mindenekelőtt az előítéleteket meghaladó barátságok története. Mert a Lónyai – Seress páros mellett ott van az Apa és Seress groteszk kettőse, mikor az amnéziás és a hipermnéziás (az emlékezni képtelen és a felejteni képtelen) próbál kulcsot találni a másik merőben ismeretlen világához. A két véglet találkozása nem vezet tragédiához, de még valódi összecsapáshoz sem, inkább a komikum kimeríthetetlen forrása.

Az Apa figurájában a szerethető esendőséget szerettem volna kiemelni, örök kedélye mintha a film tételmondatának eleven igazolása lenne: ‘A boldogsághoz elengedhetetlen a rossz memória’. Az Apa életvidámságával és humorával jól ellensúlyozza Seress szenvedéstörténetének komorabb tónusát.”

Mikor játsszák?

2017-03-02 19:30 - Terem 6

Online jegyvásárlás

2017-03-04 15:45 - Terem 7

Online jegyvásárlás

Rendező
Tasnádi István
Női főszereplő
Holecsko Orsolya,Osváth Judit
Férfi főszereplő
Lengyel Tamás,Molnár Áron,Haumann Péter
Producer
Kálomista Gábor
Forgatókönyv
Tasnádi István
Operatőr
Csukás Sándor
Vágó
Mezei Áron
Hangmérnök
Madaras Attila
Zeneszerző
Monori András
Smink-, fodrász- és maszkmester
Kund Barbara,Szatmári Mónika
Stáb
Jelmez: Ignjatovic Kriszta

Képek letöltése: