Kópék

Játékidő: 8 perc
Szinopszis

A történet egy kisvárosi utcában játszódik, ahol miután a család aktív tagjai elindulnak reggel óvodába, iskolába, munkahelyre, a nyugdíjasokat begyógyszerezve, betakargatva, otthon hagyják a kertben, akár egy háziállatot. A főszereplő, egy 80 körüli bácsi ráeszmél, mennyire haszontalanul is töltik a szomszédai – köztük ő is ¬¬¬– a napokat, melyeket a monotonitás és az unalom ural.
Egyszer véletlenül a kezébe akad unokája ugrálóbotja, és kipróbálja. Próba-szerencse, felbujtja az utca nyugdíjas lakosságát, aminek eredményeképpen ezután – mintegy titkos szeánsz gyanánt – minden nap lejárnak az utcavégi játszótérre, ahol újra élvezhetik az életet. Mire a fiatalok hazaérnek, visszabújnak a tőlük elvárt szerepbe.
Ám az egyre felszabadultabb játszadozás lelepleződik, a gyerekek megtalálják a nyomokat a játszótéren. Másnap a rendőrök elkapják a tetteseket, s a lebukott öregek a „felnőttektől” büntetést kapnak: Elzárják őket az élet élvezetétől. Ezért úgy gondolják, a játékot a túlvilágon folytatják...

Mikor játsszák?

2018-02-08 14:30 - Jávor

Online jegyvásárlás

Rendező
Szabó Ildikó
Stáb
Hangmérnök, Zeneszerző Erdész Tamás Producer: Mécs Mónika Animátor: Szabó Ildikó

Képek letöltése: