Az Állampolgár

Játékidő: 109 perc
Szinopszis

Az állampolgár főszereplője az ötvenes évei végén járó afrikai Wilson (Dr. Cake-Baly Marcelo), aki menekültként él Magyarországon. Wilson évek óta Budapesten dolgozik biztonsági őrként, legfőbb vágya és célja, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, de folyamatosan megbukik az alkotmányos alapismeretek vizsgán.
A felkészülésben a vele egykorú, magyar-történelem szakos tanárnő, Mari (Máhr Ági) segít neki, de a tanulás közben tanár és tanítvány között mély szerelem szövődik. Mari hatalmas döntést hoz: elhagyva férjét a fekete férfihoz költözik. Wilson élete megoldódni látszik: társra, sőt családra talál, az állampolgársági vizsgája is sikerül, úgy tűnik, hogy hamarosan minden tekintetben magyarnak mondhatja magát.
Azonban váratlanul berobban a történetbe Shirin (Arghavan Shekari), a fiatal perzsa bevándorló lány, akinek egyetlen esélye a túlélésre, ha névházasságot köt egy magyar állampolgárral. Wilson szolidaritásból a lakásukban bújtatja Shirint, így a helyzet lassan, de biztosan tarthatatlanná válik: a férfinak mindenképp döntenie kell a menekülttárs iránt érzett felelősség és a szerelem között.

Mikor játsszák?

2018-02-11 14:00 - Jávor

Online jegyvásárlás

Rendező
Vranik Roland
Női főszereplő
Máhr Ági
Férfi főszereplő
dr. Cake-Baly Marcelo
Női mellékszereplő
Arghavan Shekari,Szalontay Tünde
Férfi mellékszereplő
Gáspár Tibor,Barbinek Péter,Znamenák István
Producer
Fehér Károly
Forgatókönyv
Szabó Iván,Vranik Roland
Operatőr
Juhász Imre
Vágó
Makk Lili
Hangmérnök
Major Csaba
Zeneszerző
Kalotás Csaba
Díszlet-látvány
Bagyarik Endre
Smink-, fodrász- és maszkmester
Fekete Rita

Képek letöltése: