Álom hava

Játékidő: 112 perc
Szinopszis

1680 Álom havában /december archaikus neve/ pár rongyos vánszorog a fehér havon. A török dúlásban kiürült Bácska pusztaságán több napi járóföldre sehol senki. A történet indulásakor három embercsoport különös bemutatkozó „rítusát” látjuk a fehér végtelenben. Egyenként érkeznek a boltozat nélküli, romjaiban is monumentális Pusztatemplom falai közé.. Egy-egy gyötrő pillanatban a szereplőknek pont e furcsa, boltozat nélküli templomrom villant új lehetőségeket.
A történet menetét nemcsak a szereplők múltjainak villanásai, de a befelé révülő Deák három látomása is megszakítja. Elsőként Mátyás király jelenése, ki sikeres földi uralmát a Mennyekben immár kudarcként fájlalja s a szív művelését, egy új boltozat építését tartaná követendőnek.
Másodikként László király, aki országa elleni árulásának tartja, hogy uralma alatt a lélek tisztaságát tartva elsőbbnek elhanyagolta a földi uralkodást.
Harmadikként Attila király jelenik meg, aki az arché elfeledett ősi egységét mutatja föl az újidők tükrében. A távlatos idők nagy folyamát rajzolja föl reményként.

A film zárórészében a vakító, nyári Sóskopó szikes pusztaságán egy mégis megújuló életé a jövő. A végtelen sík óriásinak tűnő boltozata alatt. A pusztai kórók Életfája mellett.

Mikor játsszák?

2018-02-11 10:00 - Latabár

Online jegyvásárlás

Rendező
Bicskei Zoltán
Női főszereplő
Tóth Anita
Férfi főszereplő
Szilágyi Nándor,Kovács Frigyes,Székely B. Miklós,Barkó György
Női mellékszereplő
Vicei Natália
Férfi mellékszereplő
Horváth Csaba,Csendes László,Mercs János,Dr. Papp Lajos,Dánielffy Zsolt,Buza Ákos
Producer
Sinisa Bokan,Csincsi Zoltán,Kriskó László
Forgatókönyv
Bicskei Zoltán
Operatőr
Jovan Milinov
Vágó
Aleksandar Komnenović
Hangmérnök
Aleksandar Stojšin, Beke Tamás
Zeneszerző
Szabados György, Mezei Szilárd, Dresch Mihály, Lukács Miklós, Berecz András, Bakos Árpád
Díszlet-látvány
-
Smink-, fodrász- és maszkmester
Szabó Margit

Képek letöltése: