Próbajáték

Játékidő: 39 perc
Szinopszis

Ahogy a népmesében a szegény ember elküldi fiát szerencsét próbálni, úgy indítja útnak Hollandiába Antal is a 13 éves Szebasztiánt, hogy váljon belőle profi focista. Nagy a tét, ugyanis a hét fős salgótarjáni roma családnak Szebi az egyetlen reménye, hogy kitörjenek a szegénységből. A fiút felkészítik és ellátják tanácsokkal, hogy hogyan rúgja a labdát és honnan szaladjon, hogy elnyerje a holland edzők tetszését, majd egy igazi roma mulatságot rendeznek számára, ahol Antalék saját dalukkal búcsúznak el tőle. Zoli, az edzője és Szebi nekivágnak Hollandiának, Eindhovenbe, az európai futball egyik központjába, próbajátékra.
Bár még nem volt repülőn, sem külföldön vagy szállodában, először aludt egyedül egy széles ágyban, nem játszott még nagypályán profi edzővel, Szebi igyekszik feltalálni magát. A holland edzések viszont kemények, az ottani gyerekek sokkal nagyobbak, gyorsabbak és hamar kiderül, hogy nagy a szakadék az otthoni és a külföldi mentalitás és színvonal között. “Nem megy, semmi nem sikerül” — mondja Szebi elkeseredetten egy meccs közben.. Ezekről apja is értesül a rendszeres telefon beszélgetéseken.
Nagy a nyomás Szebasztiánon, hogy megfeleljen az apjának, az edzőjének, a támogatóinak — akik az összes költségét fedezték — és a profi elvárásoknak egy olyan idegen környezetben, ahol még a nyelvet sem érti. Vajon a 13 éves fiú ki tudja-e majd húzni a családját a szegénységből?

Mikor játsszák?

2018-02-11 16:40 - Latabár

Online jegyvásárlás

Rendező
Dobray György
Stáb
operatőr, vágó, utómunka Dobray Máté Producer Dobray György, Sarudi Gábor

Képek letöltése: